Ugrás a lap tetejére

SZKTV 2017

A Nemzeti és Felnőttképzési Hivatal minden évben megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV). Ebben a tanévben is a jó nevű Bajai Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott otthont a verseny országos döntőjének. Hazánk szakiskolás tanulóinak legjobbjai mérték itt össze szakmai és elméleti tudásukat kerti munkás, parkgondozó, textiltermék összeállító, asztalosipari szerelő, számítógépes adatrögzítő, élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó szakmákban. 
Az Esély Pedagógiai Központ Szakiskolájának két 10. évfolyamos parkgondozó tanulója jutott be az országos döntőben versenyző 14 legjobb közé, az elődöntőn elért pontszámuk alapján. A bajai döntőre 2017. április 19. és 21. között került sor. A versenyen a szakmunkásvizsga követelményeinek megfelelő feladatokat kellett teljesíteniük kertészeti és munkavállalói ismeretekből írásban, kertfenntartásból szóban és gyakorlatban, növényfelismerésből gyakorlatban. Készíteniük kellett egy vizsga remeket is, amely ebben az évben egy kaspó beültetése volt, saját elképzelésük alapján.
Recski Zoltán (2/10.C oszt.) 4. helyezett lett 69,2 pontot szerezve, Tóth Edina(2/10.C oszt.) 59,1 pontjával a 7. helyet érte el. (Az 1. helyezett 77,4 pontot, a 14. helyezett 44, 9 pontot éret el.) 
A kis csapatot Sipiczkiné Gajdács Gizella kísérte el Bajára és osztozott örömükben. Felkészítő tanáraik Bonyhádi Péter és Nádasné Gebei Csilla voltak.
A képen Tóth Edina látható az elkészült vizsga remekek előtt. Recski Zoltán gondviselői sajnos nem járultak hozzá hogy fotó készüljön róla a verseny folyamán.

Ugrás a lap tetejére